Yndlingsfarver og hadefarver

 
Vores yndlingsfarver afspejler som oftest de sider af vores natur, som vi har det godt med eller føler os trygge ved. Eksempelvis går mange kvinder ofte i sort, fordi det er det sikreste. Det kan være langt "farligere" at springe ud i noget rødt - men måske også sjovere og mere udviklende.
 
"Hadefarverne" eller de farver, vi ikke bryder os om, afspejler ofte de sider af os selv, som vi fortrænger eller ikke har det så godt med.
 
Hvis du eksempelvis ikke kan lide orange, kan det være fordi, du fornægter "barnet i dig selv"
- har mistet livsappetitten eller glemt at nyde og feste.
 
Det kan dog også være, at du rent æstetisk og visuelt hører til en type, som orange ikke klæder så godt, således at du af den grund vælger den orange fra.
 
De 4 årstider
I den forbindelse kan det være interessant at bemærke, at den tyske maler Johannes Itten (1888-1967) som lærer på kunstskolen Bauhaus noterede sig, at der var en slående lighed mellem de farver, eleverne valgte at udtrykke sig i, og de farver på hud, hår og øjne, de selv var i besiddelse af - oprindelsen til det der senere blev udviklet til farvesystemet "de 4 årstider".
 
Formålet med denne miniguide er at inspirere dig til, hvordan du gennem bevidst brug af farver kan skabe større overensstemmelse mellem de signaler, du sender ud og de resultater, du ønsker at opnå.
 
Start med kulørene
og brug derefter årstidsguiden til at finder de rette nuancer.